Cara nglaporake masalah menyang Facebook

Kanca Facebook

Jaringan sosial Facebook wis dadi sing paling akeh digunakake ing saindenging jagad, luwih maju tinimbang Twitter. Kaloro Instagram lan TikTok kita ora bisa nganggep jaringan sosial kasebut dhewe, wiwit wiwitan, dheweke durung nate orientasi dadi platform informasi.

Kanthi luwih saka 2.000 milyar pangguna pangguna, Facebook duwe server akeh, server sing ora bisa dienggo kaya biasane. Kajaba iku, kita uga bisa nemokake sawetara jinis konten sing ora dianggep cocog. Yen kita prihatin babagan operasi platform, sing paling apik yaiku Laporake masalah menyang Facebook.

Sanajan platform kasebut ora nanggapi laporan kesalahan sing dikirim dening pangguna, luwih apik amarga jinis laporan iki luwih katon tinimbang nalika pangguna duwe masalah karo akun sing ora bisa diakses, wis dicolong, ora kelingan sandhi ...

Facebook ndhelikake kanca
Artikel sing gegandhengan:
Cara ndeleng kanca sing ndhelik ing facebook

Yen sampeyan pengin ngerti carane nglaporake masalah menyang Facebook, ing ngisor iki kita nuduhake kabeh cara sing kasedhiya saiki.

Laporake tumindak kasar ing Facebook

Salah sawijining masalah sing diadhepi kabeh jaringan sosial kanthi rutin yaiku jinis konten sing kasedhiya ing platform. Jaringan sosial apa wae uyah menehi watesan kanggo jinis konten kayata>

  • Undhangan kanggo panganiaya
  • Organisasi tumindak mbebayani
  • Apus-apus lan apus-apus. Bagean iki kepengin banget amarga pariwara ditampilake saben-saben sing ngundang pangguna kanggo nandur modal lan ditampilake ing pirang-pirang kesempatan minangka scam.
  • Bunuh diri utawa gawe piala awake dhewe. Dadi platform sosial, kaca sing ngajak bunuh diri utawa gawe piala awake dhewe ora diidini ora mung ing Facebook, nanging uga ing jaringan sosial.
  • Eksploitasi seksual, nyiksa utawa mudho bocah cilik
  • Eksploitasi seksual kanggo wong diwasa
  • Bullying lan jawatan
  • Lalu lintas budak putih
  • Pelanggaran Privasi lan Hak Privasi Gambar. Ala banget yen Facebook ora bisa dilaporake, amarga dadi ratu invasi privasi kabeh pangguna sing nggunakake platform kasebut.
  • Basa sengit. Apa wae manifestasi sengit marang ras lan agama liyane dilarang banget ing platform kasebut.
  • Konten grafis lan kasar.
  • Nudity lan Aktivitas Seksual Dewasa
  • Layanan seksual
  • Spam
  • terrorism
  • Warta palsu. Iki mesthi dadi salah sawijining masalah Facebook, dadi masalah sing wis suwe saya suwe saya rame ing WhatsApp.
  • Konten multimedia sing dimanipulasi. Ing bagean iki ana Deepfakes, video sing dimanipulasi nganggo gambar lan swarane wong sing dikenal.

Laporake postingan Facebook

Yen golek dhewe jinis konten ing Facebook lan sampeyan pengin dilaporake, sampeyan kudu nindakake langkah-langkah sing dakkandhani ing ngisor iki.

  • Cukup ing sisih tengen publikasi, klik ing telung titik horisontal kanggo ngakses menu pilihan publikasi.
  • Ing menu kasebut, klik Golek pitulung utawa laporan publikasi.
  • Sabanjure, dhaptar bakal ditampilake ing endi kita kudu milih jinis konten sing diterbitake publikasi:
    • Mudo
    • Panganiaya
    • Gangguan
    • Bunuh diri utawa gawe piala awake dhewe
    • Informasi sing salah
    • Spam
    • Penjualan sing ora sah
    • Wicara sengit
    • terrorism
    • Masalah liyane.
  • Sabanjure bagean kasebut ngemot macem-macem kategori kanggo nylametake keluhan kasebut. Sawise ngirim komplain kasebut, Facebook bakal mriksa maneh lan mriksa manawa nglanggar aturane
Ketik Facebook tanpa sandhi
Artikel sing gegandhengan:
Cara browsing Facebook tanpa ndhaptar

Laporake masalah karo Facebook

Yen ana sawetara perkara sing ora bisa digunakake ing Facebook, mesthine bisa uga sawise sawetara detik wis diatasi. Platform iki, kaya ukuran liyane, biasane ora duwe masalah operasi, nanging ora kebal.

Yen kita pengin laporan masalah karo Facebook, kita kudu nindakake langkah-langkah sing dakkandhani ing ngisor iki:

Laporake kesalahan Facebook

  • Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu kita lakoni yaiku klik ing pojok tengen ndhuwur kaca web, ing segitiga kuwalik.
  • Saka macem-macem opsi sing ditawakake, kita milih Pitulungan lan pitulung.
  • Banjur klik ing Laporake masalah.

Laporake kesalahan Facebook

  • Ing jendhela sabanjure, kothak ngambang bakal ditampilake sing ngundang kita Kirim komentar menyang Facebook. Ing kothak kasebut, klik ing pilihan kasebut Ana kesalahan sing salah.
  • Pungkasane, kothak ngambang liyane bakal ditampilake, ing endi kita kudu pencet kothak molor sing ana ing ngisor iki Kepiye carane bisa nambah kanggo milih masalah sing wis ditemokake ing aplikasi kasebut. Ing bagean kasebut Detalles kita nggawe gambaran ringkes babagan masalah lan yen bisa, Kita nambah gambar utawa gambar sing ditampilake ing kesalahan.
  • Kanggo ngirim laporan, klik ing tombol Kirim.

Sanajan, kaya sing wis dakkandhani ing ndhuwur, platform kasebut ora biasane nanggapi laporan apa wae utawa keluhan sing diwenehake, nalika ngadhepi kesalahan iki, yen biasane dheweke ngucapke matur nuwun lan bakal ngandhani karo kita liwat email sing bakal dikirim menyang akun sing digunakake ing Facebook.

Laporake pelanggaran privasi ing Facebook

Laporake pelanggaran privasi ing Facebook

Facebook ngidini kita nglaporake pelanggaran sing gegandhengan karo privasi babagan:

  • Video utawa foto sing nglanggar privasi kita.
  • Video utawa foto sing nglanggar privasi bocah
  • Video utawa foto sing nglanggar privasi wong sing lara, dirawat ing rumah sakit utawa ora duwe kabisan.

Laporake video utawa foto sing nglanggar privasi kita

Yen kita pengin njaluk supaya Facebook mbusak gambar sing nglanggar privasi kita, kita kudu nindakake liwat pranala sabanjure. Dheweke uga ngajak kita mbusak label jeneng kita saka gambar utawa video lan kanthi ora sengaja, maneh opsi privasi ing akun kasebut supaya ora diwenehi tag karo wong sing dudu bagean saka lingkaran kanca.

Laporake video utawa foto sing nglanggar privasi anak kita

Ing kasus iki, Facebook wisuh tangan yen bocah cilik umure antara 14 lan 17 taun amarga kita ora bisa tumindak atas sampeyan. Ing kasus iki, dheweke ngajak kita ngomong karo bocah cilik supaya bisa nglaporake gambar kasebut.

Yen bocah umur 14 taun, kanggo njaluk ngilangi foto kasebut, kita kudu isi Formula iki.

Laporake video utawa foto sing nglanggar privasi wong sing lara, dirawat ing rumah sakit utawa ora duwe kabisan

Yen gambar utawa video sing pengin dilaporaker ora mengaruhi kita pribadi nanging nglanggar aturan privasi platform, kita uga bisa njaluk supaya ditarik saka platform liwat pranala sabanjure.

Ing formulir iki, kita kudu isi yen gambar, video utawa liyane, kirim informasi yen kita manggon ing utawa njaba Amerika Serikat amarga prosese beda ing njeron lan njaba Amerika Serikat.

  • Yen kita manggon ing njaba Amerika Serikat, platform kasebut ngajak kita nuduhake URL sing wis diterbitake lan ing jendela sabanjure, kita kudu milih apa sing mengaruhi privasi kita, bocah utawa wong liya.
  • Yen kita manggon ing Amerika Serikat, platform kasebut ngilangi panjalukan kanggo nuduhake URL ing endi gambar utawa video sing pengin dilaporake dununge lan langsung menyang jendela sing kudu dipilih apa kena pengaruh privasi kita, bocah utawa wong liya.

Akun Facebook palsu utawa dicolong

disusupi akun facebook

Laporake akun hack ing Facebook

Yen akun Facebook kita wis dicolong utawa diretas, platform ngajak kita nggunakake iki alat sing bakal ngidini kita ngatasi masalah kasebut. Alat iki bakal takon pitakon babagan kanca, publikasi, tanggal, papan sing mung bisa dingerteni manawa kita nduweni akun sing sah.

Facebook
Artikel sing gegandhengan:
Ketik langsung menyang Facebook tanpa sandhi

Laporake akun palsu ing Facebook

Yen ana wong sing pura-pura dadi kita, Facebook uga ngidini kita nglaporake supaya bisa mbusak akun kanthi otomatis. Kanggo nglaporake akun palsu, kita kudu ngakses profil akun kasebut banjur klik telung poin sing ana ing sangisore foto sampul banjur klik Goleki pitulung utawa lapor profil.

Sabanjure, kita kudu nyedhiyani kabeh informasi sing nggampangake proses iki supaya platform bisa priksa manawa profil iki ora cocog karo kita. Proses iki bisa uga rada dawa lan rumit, nanging siji-sijine cara kanggo ngilangi akun palsu babagan awake dhewe.

Laporake spoofing akun Facebook

Proses nglaporake manawa kita wis diaku ing Facebook pancen padha karo sing dikarepake lapor akun palsu ing platform, mula kita kudu nindakake langkah sing padha karo bagean sadurunge.

Atur akun wong almarhum ing Facebook

Atur akun wong almarhum ing Facebook

Yen Facebook wis dilaporake babagan sedane wong, proses sabanjure yaiku gawe akun pengetan. Manik peringatan nyedhiyakake papan kanggo kanca lan kulawarga kanggo nglumpukake lan nuduhake kenangan marang wong sing ditresnani sing wis tilar donya.

Sawise akun dadi pengetan, ora ana sing bisa mlebu, dadi luwih aman lan pancen ora ana sing bisa niru almarhum.

Yen kita pengin nglaporake matine sing duwe saka akun sampeyan bisa nindakake liwat iki pranala. Yen kita kontak warisan almarhum, kita bisa entuk informasi luwih lengkap babagan manajemen akun liwat link iki.

Kita uga bisa njaluk sing profil Facebook dibusak saka platform liwat link iki.

Ketik Facebook tanpa sandhi
Artikel sing gegandhengan:
Cara browsing Facebook tanpa ndhaptar

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.