Apa sing kudu ditindakake yen indikator baterei ora bisa digunakake ing ponsel Android sampeyan

Status batere Android

Ponsel Android kita minangka piranti sing penting ing saben dinane. Kaya karo jinis piranti liyane, masalah utawa malfungsi bisa uga muncul. Salah sawijining masalah sing bisa kedadeyan ing Android yaiku indikator baterei ora bisa. Iki minangka sawetara sing bisa nandhang sangsara ing smartphone sampeyan lan sampeyan pengin ngatasi.

Baterei telpon minangka salah sawijining komponen sing paling sensitif lan kita kudu ati-ati ing kabeh wektu. Mulane kabeh sing ana hubungane karo iku penting banget lan kita kudu nggawe manawa kabeh bisa uga. Mulane, yen indikator baterei ora bisa digunakake ing Android, kita kudu mriksa apa sing nyebabake masalah iki, supaya kita bisa nggunakake solusi sanalika bisa.

Saiki, akèh-akèhé saka telpon Android ora ngidini baterei dibusak. Iki minangka owah-owahan sing luar biasa saka cara telpon dirancang pirang-pirang taun kepungkur, nanging uga nggawe komplikasi nalika ngetrapake solusi, amarga solusi mbusak baterei saka telpon yaiku sing wis dadi bagian saka jaman kepungkur. , Sayange.

Yen indikator baterei ora bisa digunakake ing Android, ana sawetara solusi sing bisa kita nguripake kanggo, supaya solusi kanggo masalah iki sijine. Iku ora soko Komplek, nanging ing Kajaba iku, iku uga perlu kanggo mriksa yen ana masalah karo baterei smartphone kita. Kaya sing wis dingerteni sadurunge, baterei minangka salah sawijining komponen sing paling sensitif ing smartphone, mula luwih becik ngontrol kahanan kasebut.

Indikator baterei ora bisa digunakake ing Android

Mode ngirit batere

Ana sawetara kesempatan nalika telpon Android sampeyan dipateni sadurunge persentase baterei tekan 0%, ing sawetara kasus malah karo persentasi sing bisa dadi luwih dhuwur lan sing ora nuduhake yen baterei wis arep saluran rauh. Yen iki wis kedaden kanggo kita, alesan bisa dadi algoritma sing digunakake ing baterei wis rusak lan minangka asil indikator baterei ora bisa digunakake ing telpon. Amarga iki kita ilang informasi sing penting banget nalika nggunakake seluler, Kajaba iku, informasi sing ditampilake ing layar ora akurat. Amarga informasi kasebut penting kanggo kita, kita kudu nindakake apa wae kanggo ndandani iki.

Salah sawijining panyebab ing babagan iki yaiku baterei seluler ora dikalibrasi. Mulane, apa sing kudu ditindakake ing kasus iki yaiku nerusake calibrate baterei kasebut, supaya indikator kasebut uga bisa digunakake. Kanggo nindakake iki, kita kudu nindakake sawetara pamriksaan ing smartphone kita dhewe, sing bakal ngidini kita nindakake kalibrasi iki:

  • Priksa aplikasi endi sing paling akeh nggunakake baterei ing telpon (priksa informasi iki ing setelan).
  • Ngurangi panggunaan latar mburi aplikasi sing nggunakake baterei paling akeh (ngidini sampeyan nambah umur baterei ing ponsel Android sampeyan).
  • Coba tindakake siklus pangisian daya seluler (isi daya nganti 100% lan dibuwang kanthi lengkap).

Salah siji cara kanggo ndeleng manawa baterei ora dikalibrasi ing Android, iku kanggo mateni seluler nalika ngandika baterei nuduhake kita persentasi watara 50% ing indikator. Yen nalika nguripake seluler maneh sawise sawetara detik, iku nuduhake kita persentasi luwih murah, iku gejala sing baterei ora kalibrasi. Yen padha utawa padha ditampilake, amarga wis dropped dening 1%, banjur kita nemokake baterei sing katon wis kalibrasi.

Carane kalibrasi baterei ing Android

Kanggo kalibrasi baterei ing Android, biasane dianjurake kanggo duwe akses root menyang seluler, nanging ana uga cara kanggo nindakake tanpa perlu akses root. Kanggo nggunakake cara iki, kita kudu ndownload file Aplikasi Widget Saiki: Monitor Baterei ing telpon kita. App iki ora ditemokaké ing Play Store, nanging kita bisa ngundhuh minangka APK ing toko alternatif kanggo Play Store kanggo Android.

Nalika sampeyan wis ndownload lan nginstal app ing telpon, nerusake kanggo eksekusi. Banjur ngisi daya telpon, nganti aplikasi kasebut ngandhani yen sampeyan wis tekan persentase total kapasitas mAh sing diduweni telpon, yaiku, sampeyan wis tekan 100% baterei sing diisi. Sabanjure kita kudu mateni telpon lan sawise sawetara detik nguripake maneh. Yen baterei isih 100% daya nalika kita miwiti maneh, iku pratondo sing baterei wis apik, sing indikator bisa lan nuduhake persentasi nyata.

Proses iki cukup prasaja, kaya sing sampeyan ngerteni, nanging ngidini sampeyan ndeleng manawa indikator baterei ing Android ora bisa digunakake utawa yen masalah wis ditanggulangi. Saliyane mbantu baterei seluler bisa digunakake maneh, saéngga kita bisa ngrampungake masalah sing ngganggu iki ing smartphone kita.

Aplikasi kanggo mriksa status baterei

Status batere Android

Ing kahanan kaya ngono, kayata yen indikator baterei ora bisa digunakake ing Android, luwih becik duwe aplikasi ing telpon sing menehi informasi babagan status baterei. Kaya sing wis dingerteni, baterei minangka komponen sing sensitif banget ing smartphone, sing apik kanggo ngontrol wektu, amarga iki minangka salah sawijining komponen sing paling nandhang sangsara nalika nggunakake telpon. Nindakake analisis kanthi frekuensi tartamtu mbantu ngindhari masalah sing luwih gedhe kanthi wektu sing padha.

Nggoleki ide babagan status baterei minangka bantuan gedhe, kanggo ndeteksi masalah luwih dhisik. Uga yen kita wiwit sok dong mirsani masalah ing seluler, kayata baterei luwih kurang utawa dumadakan discharges, kita bisa mriksa apa ana hubungane karo status, contone,. Saliyane duwe data babagan aspek kayata suhu, amarga yen baterei duwe suhu sing dhuwur banget, bakal ngalami masalah operasi.

Ing Play Store, kita duwe aplikasi sing bisa digunakake mriksa status baterei ing Android. Kita wis ngandhani babagan sawetara saka wong-wong mau sawetara minggu kepungkur, supaya kita ninggalake sampeyan maneh karo saperangan saka app iki sing bakal bantuan gedhe tenan babagan iki, yen sampeyan pengin ngerti apa baterei seluler ing kondisi apik utawa ora.

CPU-Z

CPU-Z minangka salah sawijining aplikasi sing paling apik lan paling populer kanggo nganalisa status telpon Android kita. Thanks kanggo aplikasi iki, kita bisa ndeleng manawa kabeh bisa digunakake kanthi bener ing smartphone kita. Kajaba iku, wis bagean kasedhiya sing tanggung darmabakti kanggo baterei telpon, supaya kita bisa ndeleng yen ana masalah karo. Ing bagean iki dituduhake yen kesehatan baterei apik utawa ora, uga suhu. Elinga yen suhu baterei sing dhuwur banget mbebayani, uga nuduhake yen ana sing salah. Aplikasi iki nuduhake informasi iki kanthi cara sing gampang. Kasedhiya mung ing basa Inggris, nanging gampang banget kanggo tindakake.

CPU-Z kasedhiya ing Play Store kanthi gratis. Ing njero ana iklan lan tuku, nanging kita bisa entuk analisis seluler lan batere tanpa kudu mbayar dhuwit. Sampeyan bisa ndownload aplikasi ing telpon saka link iki:

CPU-Z
CPU-Z
Pangembang: CPUID
Price: free

Ampere

Status batere aplikasi Ampere

Ampere minangka jeneng liya sing wis dingerteni pangguna Android. Iki minangka aplikasi liyane sing bakal menehi kita informasi babagan kahanan batere ponsel Android kanthi cara sing prasaja. Akeh pangguna ing sistem operasi nggunakake kanggo ngerti yen baterei ing kondisi apik. Aplikasi iki bakal menehi sawetara data kayata persentase baterei, status baterei seluler, uga suhu, lan liya-liyane.

Iki minangka informasi penting kanggo ngerti yen baterei seluler ing kondisi apik. Mangkono, kita bisa ngerti yen masalah sing kita deleng bubar ana hubungane karo baterei utawa ora, umpamane. Saliyane bisa kanggo ngantisipasi masalah, yen kita sok dong mirsani sing ana unsur sing ora minangka ngirim. Aplikasi kasebut nduweni antarmuka sing gampang banget kanggo digunakake, sanajan mung kasedhiya ing basa Inggris, nanging ora bakal menehi masalah kanggo pangguna.

Ampere bisa diundhuh ing Android saka Google Play Store, ngendi iku kasedhiya kanggo free. Aplikasi iki nduwe iklan lan tuku, nanging kita bisa nganalisis kahanan batere iki tanpa kudu mbayar dhuwit. Sampeyan bisa ndownload aplikasi iki ing telpon saka link iki:

Ampere
Ampere
Pangembang: braintrap
Price: free

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.