msgstore: apa file database Whatsapp?

whatsapp msgstore

WhatsApp duwe direktori database sing dienkripsi kanggo alasan keamanan. Ing terminal lawas ana ing memori panyimpenan lampu kilat, ing direktori sing diarani WhatsApp. Ing sistem anyar bakal ana ing Android> com.whatsapp> WhatsApp> Database (yen sampeyan wis disimpen ing kertu memori SD, mula kudu ing WhatsApp> Database). Ing kono sampeyan bakal nemokake file saka database msgstore, kanthi salinan serep isi obrolan, pesen, lan informasi liyane kayata status, cap wektu, file sing dienggo bareng, lan sapiturute, supaya bisa dibalèkaké sawayah-wayah kanthi otomatis utawa manual.

Sampeyan bakal weruh sing ana sawetara, lan iku WhatsApp nggawe salinan saben dadi kerep, supaya sampeyan bisa mulihake salinan dina sing beda-beda gumantung apa sing kudu dipulihake.

format msgstore

toko pesen

Minangka kanggo format utawa nomenklatur saka file database WhatsApp, sampeyan duwe ing ngisor iki:

msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt*
msgstore.db.crypt*

Ing kasus iki, bagean saka jeneng bakal menehi data babagan jinis serep yaiku:

  • YYYY minangka taun, kayata 2022.
  • mm minangka sasi nalika serep digawe, kayata 06.
  • dd iku dina sasi serep dijupuk, kayata 30.
  • .db nuduhake yen iki database.
  • .crypt * bagean liyane iki nuduhake yen iku file ndhelik, sing, iku ora ing teks kosong utawa minangka binar. Lan tanda bintang bisa 9, 10, 12, 14… Sing luwih dhuwur nomer kasebut, luwih aman enkripsi, nanging uga butuh wektu luwih suwe kanggo ndhelik lan dekripsi. Contone, 14 luwih aman tinimbang 12, lan 12 luwih aman tinimbang 10.

Contone, kita bisa duwe file kanthi jeneng ing ngisor iki:

msgstore-2022-06-30.1.db.crypt14

struktur msgstore

Babagan struktur database msgstore Whatsapp, ana ing ngisor iki struktur isi:

  • Status dhaptar.
  • SQLite
  • vcards
  • Links
  • Pesen
  • media
  • Partisipasi ing kelompok
  • chatting individu

Kabeh data iki uga digawe serep nalika sampeyan nyelarasake serep sampeyan mlebu awan. Banjur akeh sing bakal kepengin weruh apa gunane uga nyimpen sacara lokal lan njupuk papan ing memori. Jawaban iki cetha, lan iki ngidini sampeyan mulihake serep kapan wae sampeyan pengin sanajan sampeyan ora bisa ngakses server maya sing disimpen. Iki minangka kauntungan sing jelas, lan bisa nylametake sampeyan ing kahanan tartamtu.

Apa bisa dibusak?

Whatsapp

Salah sawijining pitakonan sing paling umum babagan msgstore iku yen bisa dibusak kanggo ngirit papan. Lan ya, iku bisa dibusak, nyatane, nalika cache WhatsApp dibusak, file msgstore sing wis disimpen uga bakal dibusak. Iki ora mengaruhi operasi app kasebut dhewe, nanging bisa uga ora ana salinan lokal yen sampeyan kudu mulihake amarga ana masalah.

Kanggo luwih gampang, sampeyan uga bisa ngatur file database iki saka PC utawa Mac. Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu nyambungake seluler utawa tablet nganggo kabel USB menyang komputer desktop utawa laptop. Sawise dikenali, ngakses memori internal lan navigasi liwat manajer file menyang dalan sing wis kasebut ing ndhuwur. Gampang banget, lan saka komputer sampeyan bisa nyimpen siji salinan serep ing hard drive utawa flash drive.

Ing tangan liyane, iku saranake kanggo mbusak sawetara database sing disimpen karo salinan sadurungé, amarga iku ora perlu, sing, mung ninggalake salinan pungkasan diadegaké lan ora duwe sawetara salinan serep sing kadaluwarsa yen digunakake, iku bakal dibalèkaké menyang versi akeh sadurungé saka pungkasan. Nanging, yen sakperangan alesan sampeyan salah siji saka wong-wong sing kerep mbusak chatting, kayata ing WhatsApp perusahaan, bisa uga ing wayahe tartamtu sampeyan kasengsem kanggo mulihake versi tartamtu saka database lan sampeyan kudu duwe kabeh bisa. toko pesen.

Mesthi, elinga iku msgstore.db.crypt14 iku versi paling anyar saka database, sing ora kudu dibusak yen sampeyan ora pengin kelangan sajarah saiki. Ing tembung liyane, iku database sing wis digunakake dening WhatsApp, supaya sampeyan ora kudu ndemek. Sampeyan ora bisa ngganti jeneng, utawa ngganti lokasi, utawa mbusak yen sampeyan ora pengin kabeh chatting saiki ing app olahpesen cepet ilang. Ing tangan liyane, bakal ana msgstores-YYYY-MM-DD.1.db.crypt14 sing bakal dadi serep database, lan yen sampeyan mbusak chatting saiki ora bakal kena pengaruh, nanging serep bakal ilang.

Liyane saka file sing ana ing direktori Database padha bisa dibusak yen sampeyan ora pengin versi lawas menyang sing. Sing carane prasaja msgstore jahat iku!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   magrimu ngandika

    Siji pitakonan: Yen sampeyan mulihake telpon, apa file Database WhatsApp bakal ilang?

    1.    Isaac ngandika

      Yen sampeyan tegese hard reset, yaiku, ngreset seluler menyang pabrik, banjur ya ilang.