Cara ndandani batere seluler sing rusak

Apa sampeyan wis ngerteni kepiye batere ponsel sampeyan wis ilang sawetara jam? Mangu-mangu yen batere wis rampung siklus urip?

Yen sampeyan ngira wis rusak lan sampeyan kudu nggunakake piggyback nganggo batere eksternal utawa kabel pengisian daya ing ponsel cerdas, kita bakal menehi tips sing bisa urip maneh batere utawa bantu supaya luwih suwe.

Ndandani batere seluler

Kaya sing wis disebutake, yen sampeyan ngerteni manawa telpon mati nalika isih nuduhake batere 25%, utawa sampeyan ngerti persentase bisa dikurangi kanthi kacepetan setan lan ndadekake sampeyan ora komunikasi tanpa ana kabar sadurunge, kita kudu njupuk sawetara faktor .

Panyebab sing bisa nyegah pangisian daya batere sing bener

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu dideleng yaiku apa nawakake batere pratandha cacat nyata, yen abuh utawa padha. Temenan iki luwih gampang yen batere bisa dicopot, nanging saiki umume smartphone "unibody", yaiku ora bisa dibukak.

Mula, yen sampeyan ndeleng anomali kanthi bentuk ing mburi lan mbuwang ora normal, sampeyan kudu nggawa menyang layanan teknis utawa nyingkirake.

Pilihan liyane sing kudu dipikirake yaiku loading port, kita kudu mesthekake yen wis rampung resik lan ora ana bledug, lint utawa badan asing liyane sing ngalangi utawa nyegah beban sing bener.

Lan kaping telune, sampeyan kudu priksa manawa sampeyan ngisi daya nganggo kabel lan pangisi daya asli sampeyan. Kita kudu ndeleng kabel sing nyambungake telpon, amarga iku salah sawijining bagean sing paling asring nandhang sangsara, amarga ditekuk, gulung nalika metu ing akhir minggu, utawa tetep nyambung karo sing padha papan

Batere Android
Artikel sing gegandhengan:
Penghemat Batere paling apik kanggo Android lan cara nggunakake

Bisa uga kanggo ewu perkara, utawa mung kanggo nggunakake intensif kabel rusak ing dhasar konektor, utawa ing sadawane permukaane.

Iki minangka opsi sing bisa dihargai, lan babagan hardware, saiki kita bisa nggunakake kemungkinan sing bisa mengaruhi kinerja liwat piranti lunak.

Ing kasus iki, kita kudu ngerti manawa wis nginstal aplikasi sing bisa ngilangi batere. Kanggo iki, kita bakal mlebu Setelan → Batere → Gunakake Batere lan mirsani nilai-nilai sing diwenehake, nuduhake macem-macem aplikasi sing wis didownload.

Elinga yen aplikasi cuaca, widget animasi, utawa wallpaper animasi bisa nyebabake konsumsi batere sing gedhe banget, lan nyebabake cepet ngeculake.

Solusi kanggo urip maneh batere

Kahanan liyane sing bisa nyebabake batere batere yaiku suhu sing bisa ditindakake. Amarga panggunaane, dheweke bisa dadi panas lan sing nyebabake beban bakal ilang ing mripat sampeyan tanpa bisa nindakake apa-apa. Ana forum ing internet sing nyaranake "Batirake baterai".

Nganggep bisa dicopot lan sampeyan bisa nindakake kanggo nambah umur dawa, mula nyaranake bungkus ing plastik utawa koran lan lebokake ing beku telung nganti pitung dina.

Aku sejatine ora nganggep langkah iki efektif, amarga perusahaan Greenbatteries wis jelas: "Nyelehake batere ing lemari es utawa kulkas ora mesthi umure dawa." Suhu ekstrem (panas lan adhem) ora bisa nambah kinerja batere. Kasunyatane, dheweke ujar manawa bisa nambah kinerja lan nyepetake korosi.

Yen sampeyan terus riset online, sampeyan bakal bisa maca "solusi" liyane kayata Gosok batere!

Ya. Sampeyan wis maca kanthi bener, dheweke nuduhake yen iki trik sing efektif banget lan murah, sanajan mung valid nalika ana masalah batere ora nggawe sambungan sing apik nganggo ponsel. Tindakake langkah-langkah kasebut kanggo ndandani iku:

  1. Pisanan, copot batere saka ponsel (yen dicopot).
  2. Sabanjure, tliti kanthi tliti lembaran logam, batere uga seluler, ing endi disambungake. Disaranake sampeyan gores nganggo metalik lan landhep, kayata pucuk obeng.
  3. Pungkasane, sampeyan mung kudu nyelehake batere ing papane lan… iku wae!

Aku negesake manawa solusi kasebut yen sampeyan kudu tanggung jawab sampeyan, amarga luwih saka mbantu nambah batere, sampeyan bisa mungkasi...

"Trik" liyane kanggo nguripake baterai sing rusak yaiku "Electroshock" utawa "electroshock".

Sawetara batere lithium Ion bisa dicoba kanggo mbenakake nalika kejut listrik cilik ditrapake. Nglakoni kita butuh batere gedhe, sing 9V lan 2 kabel kanthi ujung sing dilucuti kanggo kontak.

Ndandani batere seluler

Saiki temokake sambungan positif lan negatif batere 9V, lan sambungake kabel menyang saben cagak. Lindhungi poin lampiran nganggo tape kanggo keamanan sing ditambahake.

Batere telpon uga wis ditandhani terminal positif lan negatif, banjur sambungake Pole positif batere karo tiang positif batere nggunakake kabel. Apa sing padha karo kutub negatif, lan jaga sambungan antarane 10 lan 60 detik, copot kabel, lebokake batere ing telpon banjur coba isi daya ponsel kaya biasane. Sawise ngisi daya wektu, coba uripake telpon.

Aku ngelingake sampeyan yen nangani batere uga duwe risikone, lan bisa njeblug, nyekel lan nyebabake kerusakan sing luwih gedhe, mula luwih becik digawaes batere menyang teknisi layanan, ing endi dheweke bakal duwe peralatan sing dibutuhake kanggo nindakake jinis karya kasebut.

Yen sawise nindakake prosedur iki, baterei ora bisa nanggapi maneh, umume bisa uga salah lan kudu diganti nganggo sing anyar. Utawa njupuk kauntungan saka Blackfriday sing cedhak lan tuku smartphone anyar.

Cara kalibrasi batere

Yen sampeyan ora ngandel kabeh ing ndhuwur, sampeyan bisa milih kanggo nindakake kalibrasi batere ing ponsel cerdas. Sanajan ing Google Play ana aplikasi sing dirancang kanggo nindakake proses iki kanthi otomatis, nanging nyata kalibrasi cukup gampang ditindakake, lan ora perlu alat bantu njaba utawa alat khusus.

Kanggo kalibrasi batere ponsel, Android utawa sistem operasi liyane, sampeyan mung kudu tindakake Dos Langkah-langkah:

  1. Salurake baterai smartphone sampeyan nganti pituduh "Batere Cendhek" katon, aja nganti dipateni. Sampeyan bisa ninggalake 2%, kayata.
  2. Ngisi batere kanthi lengkap, lan cabut saka jaringan listrik.

Lan ora liya, ora ana sing ninggalake seluler utawa tanpa batere nganti pirang-pirang jam, utawa dipasang ing pangisi daya nganti pirang-pirang jam, utawa mitos liyane sing ana gandhengane karo proses kalibrasi batere sing wis mbanjiri jaringan kasebut.

Kanthi nindakake rong langkah sederhana kasebut saben-saben, kita bisa mungkasi batere sing ora dikalibrasi, lan supaya ora maca kanthi salah persentase sisa daya dening sistem operasi Android.

Aplikasi kanggo kalibrasi batere

Yen sampeyan pengin nggunakake aplikasi kanggo ngalibrasi baterai, lan nyoba nambah durasi lan umur sing migunani, aku bakal menehi sampeyan rong aplikasi sing paling dhuwur ing Play Store sing bisa mbantu sampeyan ing kesempatan iki.

Baterai Accu - Batere

Baterei Accu - Akku & Baterei
Baterei Accu - Akku & Baterei
Pangembang: Digibite
Price: free
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei
  • Baterei Accu - Akku & Screenshot Baterei

Ngukur AccuBattery ing panggunaan batere nyata nggunakake informasi saka kontrol daya batere. Panggunaan batere kanggo saben aplikasi ditemtokake kanthi nggabungake pangukuran kasebut bebarengan karo informasi babagan aplikasi latar ngarep.

Android ngitung panggunaan batere nggunakake profil prasyarat sing diwenehake dening pabrikan piranti, kayata panggunaan daya CPU. Nanging, ing praktik, angka kasebut asring akurat.

  • Kontrol sepira batere piranti sing digunakake
  • Temokake suwene sampeyan bisa nggunakake piranti nalika aktif utawa ing mode siyaga.
  • Temokake jumlah energi sing digunakake saben aplikasi.
  • Kontrol sepira kerepe piranti sampeyan metu ing turu jero.

Urip Batere Kaspersky: Manfaat batere

Saiki sampeyan bisa nambah umur batere, ora sithik nggunakake wektu karo piranti Android sing disambungake karo pangisi daya, tanpa kuwatir manawa ora dikenani biaya.

Kaspersky Battery Life minangka alat sing ngirit batere sing nulungi sampeyan bisa nambah batere telpon Android lan tablet.

Ngawasi kabeh aplikasi sing aktif ing piranti kanthi otomatis, ngidini sampeyan ngerti sing nggunakake paling akeh daya lan kepiye maneh daya batere ing batere; Kajaba iku, mbantu sampeyan nutup aplikasi sing ora perlu.

Mungkasi aplikasi sing keluwen lan priksa manawa favorit sampeyan tetep bisa mlaku. Kanthi Urip Batere Kaspersky, sampeyan bisa nglampahi luwih akeh wektu kanggo nindakake apa sing dikarepake lan ora suwe kuwatir babagan level batere.

Cara ngurus batere seluler

Cekakipun, lan ora nggayuh obat ing omah sing wis katon, luwih becik nggunakake lan pangopènan batere kanthi apik.

Yen ana pangowahan batere kanthi tiba-tiba, mula kudu kontrol apa sing kita bubar nginstal. Nganyari firmware utawa aplikasi tartamtu bisa uga dadi panggunaan panggunaan smartphone kanthi tiba-tiba.

Artikel sing gegandhengan:
10 tips kanggo mbusak uwuh saka ponsel Android sampeyan

Sawetara aplikasi kayata Facebook utawa jinis master Bersih, widget animasi lan latar mburi, utawa sawetara antivirus minangka konsumen sumber daya sing hebat lan, ing pirang-pirang kasus, ora prelu.

Ana akeh tips liyane supaya batere tetep sehat. Siklus ngisi daya cekak, mesthi njaga batere antara 30% lan 80% saka kapasitas lan lali babagan muatan nganti pirang-pirang jam (kajaba ing kasus kalibrasi maneh) minangka sawetara saran supaya batere bisa suwene nganti pirang-pirang taun.

Mangkono, kaya pirang-pirang perkara liyane, pencegahan lan pangopènan ngalangi kita ora kudu nggunakake obat-obatan aneh kanggo urip maneh batere utawa ora bakal tuku sing anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Irene ngandika

    Nalika batere dicopot saka ponsel, sampeyan isih bisa nindakake prekara liya kanggo ndandani utawa tuku, kanggo sing elek, ganti nanging amarga batere wis integral menyang piranti, ora ana pilihan liyane kajaba njupuk kanggo ndandani. Ing pangertene, aku wis kerja kanthi apik karo Anovo kaping pindho yen aku nggawa telpon menyang layanan teknis.