Ponselku mati dhewe: apa sing kudu ditindakake

Pateni ponsel

Masalah sing akeh pangguna Android ngerti yaiku ponselku mati dhewe. Tanpa alesan utawa alesan sing jelas, telpon dipateni, tegese kita ora bisa nggunakake ing wektu kasebut. Uga, ing akeh kesempatan, nalika kita miwiti maneh, iki kedadeyan maneh sawise sawetara wektu. Dadi panggunaan telpon utamane ora kepenak.

Yen ponselku dipateni, mung jelas yen ana masalah. Asal saka jinis kesalahan iki ing Android bisa beda-beda. Ora mesthi asal-usul sing padha yen kedadeyan ing wong loro. Ana sawetara aspek sing kudu dipriksa, kanggo ndeleng manawa iki asale lan kanthi cara iki kita bisa ngatasi kahanan sing ngganggu iki ing Android. Dadi kita bakal nggunakake seluler maneh biasane.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sing kudu ditindakake yen indikator baterei ora bisa digunakake ing ponsel Android sampeyan

Apa kita duwe baterei?

Status batere Android

Priksa pisanan, sing bisa uga katon jelas, yaiku kanggo ndeleng manawa telpon duwe baterei. Bisa uga ing Android kita wis nampa bebaya baterei sithik, nanging kita durung weruh utawa ora digatekake. Iki bisa dadi alesan kenapa ponsel mati dhewe, yen baterei wis entek. Iki soko sing bisa gampang dipriksa.

Nalika sampeyan nguripake seluler maneh, kita bisa ndeleng ing layar yen kita isih duwe baterei kasedhiya utawa ora. Yen persentase banget kurang, kita kudu njaluk bebaya baterei kurang ing layar. Apa sing kudu dilakoni yaiku masang telpon, kanggo ndeleng apa yen wis diisi daya masalah iki isih ana utawa ora. Amarga yen mung baterei kosong, iku bakal mandheg, kaya sing sampeyan bayangake.

Status baterei

data seluler CPU-Z

Yen ponsel kita ora duwe baterei, nanging kita ngerti yen kita wis ngisi daya utawa tiba-tiba kosong, bisa uga dadi pratandha yen ana masalah karo baterei kasebut. Baterei nandhang nyandhang nyandhang nalika kita nggunakake telpon, lan asring minangka salah sawijining komponen ing ngendi masalah muncul pisanan. Bisa dadi alesan kenapa ponselku mati dhewe. Sampeyan kudu mriksa kahanan baterei ing jinis kahanan iki, supaya bisa nyingkirake keraguan babagan iki.

CPU-Z utawa AIDA 64 bisa mbantu kita ing kahanan kasebut. Loro-lorone minangka aplikasi sing bakal menehi informasi babagan telpon lan komponen, kalebu baterei. Yen ana soko salah karo ngandika baterei, kita mbokmenawa bisa ndeleng ing salah siji saka rong aplikasi iki. Amarga yen suhu baterei dhuwur banget utawa yen dibuwang ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang normal, iki sing kudu dituduhake ing aplikasi kasebut. Iku uga kasunyatan sing ngandhani yen ana sing salah karo baterei telpon iki.

Iki minangka rong aplikasi sing bisa kita lakoni download ing Android gratis, loro-lorone kasedhiya ing Google Play Store. Mulane, lagi ditampilake minangka rong alat sing apik nalika ngrampungake masalah iki ing Android. Padha bisa diundhuh saka link iki:

CPU-Z
CPU-Z
Pangembang: CPUID
Price: free
AIDA64
AIDA64
Pangembang: WinWire Ltd
Price: free

Kalibrasi baterei

Baterei bisa dadi penyebab kegagalan iki, mula sadurunge ndandani, Kita bisa nyoba kanggo kalibrasi. Iki minangka proses sing rada suwe, nanging biasane menehi asil sing apik nalika ana masalah karo baterei ing Android. Babagan pisanan sing kudu kita lakoni yaiku ngisi baterei seluler kanthi lengkap, kudu 100% supaya kita bisa miwiti karo ngandika kalibrasi iku.

Sawise diisi daya, wektune kanggo nggawe baterei iki mati. Yaiku, kita kudu nggunakake telpon kanthi intensif, supaya baterei bakal rampung dikonsumsi lan tekan 0%. Telpon kudu dipateni amarga kekurangan baterei. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan kudu ninggalake ponsel nganti pirang-pirang jam (disaranake paling ora patang jam). Sawise wektu iki liwati, kita ngisi daya maneh nganti ana baterei sing kasedhiya lan banjur bisa digunakake.

Kalibrasi baterei minangka sing biasane mbantu ngatasi masalah sing bisa ditindakake. Iki nambah kinerja lan umur migunani. Mulane, yen ngandika baterei ana sumber masalah iki ing telpon Android, karo kalibrasi iki bisa sing wis ditanggulangi.

Ganti baterei?

Bisa uga amarga salah sawijining aplikasi kasebut, utawa sing beda, kita wis nemtokake manawa ana masalah karo baterei telpon Android kita. Masalah baterei rumit lan ing akeh kasus padha mbutuhake sing kita pindhah menyang layanan repair saka account seluler utawa toko ngendi kita tuku. Ing akeh kesempatan, ngandika baterei bakal diganti kanggo anyar lan iki bakal bantuan kanggo ngatasi masalah, supaya mobile mandheg mateni dhewe.

Telpon Android saiki ora duwe baterei sing bisa dicopot, paling ora mayoritas absolut ora duwe. Pramila kita kudu pindhah menyang layanan ndandani ing kahanan iki. Wiwit padha ngerti cara kang telpon bisa dibukak lan ngandika baterei diganti tanpa apa mengkono kanggo piranti dhewe. Iki dudu sing kudu ditindakake ing omah. Yen telpon sampeyan kurang saka rong taun, ndandani iki kemungkinan bakal gratis.

Aplikasi

aplikasi android wajib

Ponselku bisa dipateni mung amarga ana aplikasi jahat sing diinstal. Akeh masalah sing muncul ing operasi telpon Android disebabake dening aplikasi angkoro sing wis diinstal. Iki kedadeyan sing bisa kedadeyan lan nyebabake ponsel mati dumadakan, tanpa kita nindakake apa-apa.

Mulane penting kanggo nimbang wayahe nalika masalah iki diwiwiti. Bisa uga pas karo panginstalan aplikasi tartamtu ing Android. Yen sampeyan duwe mamang utawa anggepan, sampeyan bisa instal aplikasi utawa game iki saka telpon, kanggo ndeleng yen wis rampung iki seluler mandheg mateni dhewe. Yen ngono, aplikasi utawa game kasebut minangka sumber masalah iki.

Ora umum banget yen ana virus ing Android, nanging yen kita wis ndownload app saka toko ora resmi, mesthi ana risiko. Ora kabeh toko aplikasi alternatif mindai APK kanggo virus, mula sawetara malware utawa spyware bisa nyelinep menyang telpon kanthi cara iki, sing uga nyebabake masalah kinerja ing Android. Rekomendasi yaiku ndownload aplikasi saka Play Store utawa goleki toko sing dipercaya, sing dikenal kanggo nganalisa aplikasi sing kasedhiya.

Nganyari

Saran umum ing kasus iki yaiku mriksa yen ana nganyari kasedhiya kanggo telpon kita. Salah siji saka Android utawa siji saka lapisan personalisasi merek seluler. Bisa uga ana kesalahan sauntara utawa mung diwiwiti sawise nampa nganyari, nanging pabrikan wis cepet ngeculake sing anyar, ing ngendi masalah iki ditanggulangi, contone. Kita bisa ndeleng manawa ana nganyari sing kasedhiya ing Android kaya iki:

  1. Bukak setelan.
  2. Pindhah menyang bagean Babagan seluler (ing liyane ana ing Sistem).
  3. Goleki pilihan Update utawa versi Android lan ketik.
  4. Bukak Priksa nganyari, supaya bisa mriksa manawa ana sing kasedhiya.
  5. Yen nganyari kasedhiya, instal ing telpon.

Proses instalasi yaiku sing bakal njupuk sawetara menit, iku bakal gumantung ing ukuran ngandika nganyari. Sawise diinstal, kita nyoba nggunakake telpon kanggo sawetara wektu, kanggo ndeleng apa iku terus mateni dhewe utawa ora. Ing pirang-pirang kasus, nganyari iki wis mungkasi masalah sing mengaruhi kita.

Nutup otomatis

Android otomatis mati

Mateni otomatis minangka fitur ing Android sing nggawe telpon mateni kanthi otomatis ing wektu tartamtu. Yen seluler mati dhewe, nanging tansah ing wektu sing padha, bisa uga amarga fungsi iki aktif ing piranti. Kita wis lali mateni lan nyebabake gangguan iki. Yen sampeyan ngerti yen sampeyan wis nggunakake fungsi iki ing telpon, iku worth mriksa apa isih aktif utawa ora.

Ing setelan Android kita goleki iki otomatis on / off. Nalika kita ana ing bagean sing cocog, kita mriksa apa isih mlaku utawa ora. Yen kasus kasebut isih bisa digunakake, mula kita mung kudu mateni fungsi kasebut. Ana saklar ing jejere sing ngidini kita nindakake. Sawise dipateni, telpon bakal mandheg mandheg kanthi cepet. Dadi masalah iki wis dadi masalah ing kasus kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.