Telpon selulerku ora teka: apa sing kudu ditindakake

Aktifake telpon WiFi

A masalah sing akeh kedhaftar Android wis nandhang ing sawetara wektu iku telpon seluler ora liwat. Ing pirang-pirang kesempatan iki minangka masalah sing diiringi kasunyatan manawa kita ora bisa nelpon dhewe. Tanpa mangu-mangu, ana sing ngalangi kita nggunakake smartphone kanthi apik, mula masalah iki kudu ditanggulangi sanalika bisa.

Nalika telpon seluler ora liwat ana sawetara solusi sing bisa kita coba. Masalah jinis iki bisa duwe asal-usul sing beda-beda, mula ana macem-macem jinis solusi sing bisa ditrapake ing babagan iki. Kanthi cara iki, kita bakal bisa nelpon maneh ing telpon Android kita, kaya sing kedadeyan ing jaman kepungkur.

Apa seluler ing mode pesawat?

Bisa uga kita wis lali bab iku mode pesawat diaktifake ing seluler kita. Yen kita wis mlebu rapat utawa papan sing ora pengin nampa telpon, bisa uga mode pesawat ing Android wis digunakake. Nanging nalika kita wis metu, kita wis lali cara iki lan telpon isih karo aset padha jam mengko. Yen mode pesawat aktif ing telpon Android, kita ora bakal nampa telpon. Dadi iki bakal dadi alesan kenapa telpon ora metu ing seluler.

Iki pancen cepet lan gampang mriksa. Ing menu setelan cepet ing Android, sing kita akses kanthi ngusapake mudhun ing layar ngarep, kita bisa ndeleng yen mode pesawat aktif utawa ora ing telpon. Yen ngono, mode kasebut aktif, kita mung kudu mateni, supaya telpon bali menyang kahanan normal. Nalika nindakake iki, kita bakal bisa nampa lan nelpon maneh kanthi normal. Yen wong nelpon kita, ngandika telpon kudu katon ing layar.

Ing sisih liyane, bisa uga ora mung mode pesawat. Bisa uga ana sing gampang kaya mode tanpa swara, sing bisu, minangka alesan kenapa kita ora kejawab telpon kasebut. Bisa uga yen ora dheweke ora metu, nanging amarga mobile meneng, kita wis ora kejawab. Ing menu setelan cepet ing Android kita bakal bisa ndeleng apa telpon meneng utawa ora.

Kertu SIM

Android Dual SIM

Kertu SIM soko sing duwe pengaruh cetha nalika nelpon utawa nampa telpon ing Android. Mulane, yen ana masalah karo kertu SIM telpon, bisa nimbulaké telpon ora metu ing seluler, utawa malah kita ora bisa nelpon. Umumé, yen ana masalah karo SIM, biasane tegese telpon ora ndeteksi SIM, supaya kita bisa ndeleng ing layar. Sanajan iki ora mesthi kedadeyan, mula kita kudu nindakake pemeriksaan babagan iki.

Kita bisa mriksa yen SIM dianggo yen kita sijine ing liyane free telpon. Yen ora ana masalah ing seluler, iku ora SIM. Yen ana uga masalah, bisa dadi salah siji SIM utawa slot SIM ing telpon kita. Sawetara rereget utawa bledug bisa uga mlebu ing slot, mula kudu di resiki. Uga kertu SIM bisa kena pengaruh bledug, supaya kita uga bisa ngresiki, kanggo ndeleng apa bakal bisa uga saiki utawa ora.

Masalah operator

Salah sawijining sabab sing ora kudu ditindakake yaiku asal saka masalah iki yaiku operator. Ing tembung liyane, yen operator kita nandhang gangguan, bisa uga ora mungkin kita nelpon utawa nampa telpon ing wektu kasebut. Iki bisa uga mengaruhi wilayah sing kita alami ing wektu kasebut. Dadi ora bisa nelpon utawa nampa. Untunge, ana sing bakal bisa diverifikasi kanthi cara sing gampang.

Akeh kasus ing situs web operator dhewe ana area ing ngendi kesalahan ditampilake utawa masalah ing wektu nyata. Biasane dheweke njaluk kita ngetik kode pos utawa jeneng kutha lan bakal ngandhani yen ana masalah ing wilayah kasebut. Yen kita informed sing iku masalah operator, kayata sing padha ora jangkoan utawa sinyal ing wektu sing, kita wis bisa nemtokake sing iki alesan ngapa telpon ora metu ing seluler.

Penyebab liyane sing bisa ditindakake yaiku ana masalah karo tagihan, sing durung mbayar invoice, contone. Yen kita ora mbayar, operator bisa mandheg nyedhiyakake layanan kanggo kita, nyegah kita nelpon utawa nampa telpon. Iki ora mungkin, amarga operator bakal ngandhani yen kita durung mbayar invoice, nanging ora lara. Supaya kita bisa nggawe kontak karo wong-wong mau, kanggo paling ora mesthekake yen iku ora masalah tagihan sing mengaruhi kita ing wayahe. Yen ngono, dheweke bakal ngandhani yen kita durung mbayar invoice, contone.

app nelpon

Ing telpon Android kita nggunakake telpon utawa app telpon. Ana akeh aplikasi jinis iki kasedhiya kanggo piranti Android, kayata app Google utawa merek telpon, contone. Bisa uga masalah iki asale saka aplikasi telpon utawa telpon sing sampeyan gunakake ing seluler. Masalah ing app iki bisa nyegah sampeyan nampa utawa nelpon.

Mula, kita bisa mriksa manawa aplikasi kasebut bisa digunakake kanthi bener ing telpon. Amarga yen sampeyan ngelingi ana masalah ing operasi, bisa uga dadi sebab kenapa kedadeyan kasebut. Kita bisa mriksa wektu kasebut yen ana nganyari apa wae sing kasedhiya kanggo aplikasi iki ing Google Play Store, amarga ing akeh kasus nganyari aplikasi iki bakal nggawe kabeh bisa maneh lan kita bakal bisa nelpon utawa nampa telpon. Dadi luwih becik sampeyan mriksa manawa ana versi anyar app iki kasedhiya.

Ing sisih liyane, yen sampeyan mung nganyari app iki lan iku sabenere nalika masalah wiwit, misale jek sing versi anyar iki sabab saka kahanan iki. Yen kedadeyan iki kanggo akeh pangguna, ora umum yen nganyari anyar bakal dirilis kanthi cepet kanggo ndandani bug iki ing app. Yen ora, kita bisa tansah nggunakake aplikasi telpon liyane ing Android, supaya kita ora bakal duwe masalah iki lan telpon metu biasane.

Nerusake telpon

Rekam panggilan kerja

Alasan liyane kenapa telpon ora bisa ditindakake ing seluler yaiku kita duwe telpon nerusake aktif ing telpon. Terusake telpon minangka fungsi sing tegese nalika ana wong nelpon kita, telpon kasebut diterusake utawa dikirim menyang nomer telpon liyane. Wong sing ora pengin nampa telpon ing seluler pribadhi lan ngalihake menyang seluler karya utawa kosok balene nggunakake fungsi iki kanthi rutin. Mulane, yen sampeyan nggunakake fungsi iki, iku apik kanggo mriksa apa isih aktif ing wektu sing.

Iki soko kita arep kanggo bisa ndeleng ing setelan app telpon ing Android. Ing setelan kasebut ana bagean sing diarani terusake, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng manawa lagi aktif lan nomer telpon sing diterusake telpon kasebut. Siji-sijine sing kudu ditindakake ing kasus iki yaiku mateni fungsi kasebut ing piranti kasebut. Iki kudu nggawe telpon metu normal maneh ing telpon kita.

Gagal antena internal telpon

Aplikasi kanggo ngrekam panggilan

Ing bagean sadurunge kita wis mriksa yen ana masalah karo SIM, nanging ora mung sabab utawa aspek njupuk menyang akun. Lan uga Bisa uga antena internal seluler sing gagal. Nalika antena internal seluler mandheg, ora bisa nelpon utawa nampa telpon. Bisa uga dadi alesan kenapa telpon ing seluler ora bisa ditindakake. Antena sing rusak bisa nyegah sambungan menyang jaringan utawa ana akeh masalah.

Yen kita sok dong mirsani sing ana sawetara aspèk sing nimbulaké masalah, kayata telpon, jangkoan utawa sambungan menyang jaringan, banjur bisa disimpulake yen antena internal wis rusak utawa langsung mandheg apa. Iku soko sing ora bakal bisa kanggo ngatasi, supaya kita kudu njupuk telpon kanggo ndandani. Pakar kudu nganalisa piranti kasebut lan nemtokake manawa antena dadi masalah utawa rusak.

Yen ngono, antena bakal didandani utawa anyar bakal sijine ing seluler. Iki kudu ngidini kita nelpon lan nampa telpon maneh ing Android. Iki minangka perbaikan sing bisa dijamin karo jaminan yen telpon kurang saka rong taun, mula kanggo sawetara sampeyan bakal gratis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.