Siri за Android: дали е можно? Кои асистенти можеме да ги користиме?

Сири на Андроид на шпански јазик бесплатно

Siri е гласовен асистент за уредите на Apple што ви овозможува да извршувате какво било дејство преку говорни команди. Сепак, благодарение на нејзината ефикасност, многу луѓе се прашуваа дали е можно да ја преземете оваа алатка на мобилни телефони со Android.

Тоа е, да може да испраќате говорни пораки директно на нивните уреди и дека гласовниот асистент (како Сири) извршува дејства како што се читање пораки, пуштање музика, поставување аларм или ви ги кажува вестите за тој ден.

Може ли да преземам Siri на Android?

За жал ова не е можноБидејќи, иако има АПК (датотеки што содржат апликација) што го даваат овој асистент, можноста за извршување задачи не е многу добра бидејќи тие се лажни верзии генерирани од обожаватели.

За среќа, постојат и други алтернативи на Siri за Android кои имаат скоро ист број на опции вклучени, па дури и имаат подобрувања во различни аспекти на системот. Главните апликации во овој случај се:

Асистент на Google

Помошник на Google
Помошник на Google
Развивач: Google LLC
цена: слободен

Google Assistant

Тоа е главната алатка Сири еквивалент за Андроид, бидејќи ви овозможува да ја завршите секоја функција само со изговарање „Ok Google“ и потоа да коментирате што сакате системот да направи.

Има можност за репродукција на музика, гледање видеа, гуглање на која било тема, поставување аларм, одење во оддел за контакти, остварување повици, испраќање е-пошта, па дури и текстуални пораки.

Исто така, дозволува врска со различни услуги на Google, како „Google Maps“, бидејќи нуди правци или локации во реално време.

Најдоброто нешто е што неговото преземање е потполно бесплатно и е инсталирано во фабрички уреди на многу уреди со Android. Се активира со изговарање „Добро Гугл“ или во рамките на апликацијата Гугл, на иконата за микрофон.

Робин - Асистент за глас на АИ

Робин е одличен асистент за глас, и тоа обезбедува низа функции без раце вклучувајќи прием на времето, пребарување вести, па дури и поставување теми за репродукција.

Лесно се конфигурира и ви овозможува да креирате аларми во моментот, како и да пуштате публикации на социјални мрежи како што се „Фејсбук“ или да пребарувате во прелистувачот Гугл.

Вашите опции за глас се толку разновидни што рамномерно ја нуди алтернативата „Кажи ми шега“, каде што „Робин“ бара различни алтернативи во вашиот главен прелистувач што можат да се забавуваат.

Треба да се напомене дека оваа апликација сè уште е во бета верзија, но таа обезбедува А. многу ажурирања секој месец што овозможува решавање на внатрешните проблеми, затоа нуди квалитетна услуга.

Се разбира, ако мора да чувате еден, го препорачуваме „Помошникот на Google“.

Амазон Алекса

Амазон Алекса
Амазон Алекса
Развивач: Amazon Mobile LLC
цена: слободен

Амазон Алекса

Тоа е една од основните компетенции на Siri и работи за голем број уреди како што е ZTE, Samsung, па дури и Huawei, иако сите мора да презентираат напредни верзии на Android (што нема да биде проблем, бидејќи скоро сите мобилни телефони доаѓаат од фабриката со најновите ажурирања).

Тоа ви овозможува да креирате списоци за купување на Амазон преку вашите гласовни команди, да управувате со музика, да управувате со социјални мрежи, да активирате делови од уредот и многу други опции.

Исто така, успева да се поврзе со други уреди со контролирајте ги од далечина, овој асистент е еден од омилените за паметни домови поради големиот број функции што ги нуди.

Покрај тоа, тој успева да го прилагоди вашиот глас и вокабулар на неговиот систем, да има подобра ефикасност во моментот на извршување на задачите што вие лично ги нарачувате и да се блокира кога друго лице ќе одреди функција, ако не препознава дека е ти

Екстремен - личен асистент за глас

Екстремен личен асистент за глас

Неговата главна функција е да служи како верзија на Siri за Android, бидејќи совршено се прилагодува на наведениот оперативен систем на сите телефони со верзии повисоки од 4.4.

Помошникот е познат како „arарвис“, осврнувајќи се на батлерот со вештачка интелигенција што го поседуваше „Тони Старк“ во стрипот кога стана „Ironелезен човек“.

Вклучува многу карактеристики, а најдоброто нешто е тоа побарајте да се користат различни дозволи, и во случај да одредите задача за која не е прилагодена, апликацијата ви кажува како можете да и дадете пристап.

Има вклучен „Темен режим“ за да можете да го смените неговиот главен клуч во потемен тон, иако обезбедува други пошарени теми во својата конфигурација што се поставуваат многу лесно.

Виртуелен асистент на Лира

Апликацијата не беше пронајдена во продавницата. 🙁

Виртуелен асистент на Лира

Тоа е асистент за вештачка интелигенција што ги претставува сите функции на Siri за Android и додадете уште неколку, бидејќи е поразвиена и претставува интеракции со вас за време на барањето за задача.

Тоа ви овозможува да репродуцирате видеа од галеријата или YouTube, да отворите одреден дел од уредот, да управувате со контактите од календарот, да пребарувате информации за времето и да создавате превентивни сигнали.

исто така, успева да преведува текстови, пронајдете локации, поставете белешки и дури кажувајте шеги пронајдени на главните страници на Google Chrome.

Најдоброто е тоа има рејтинг 80/100 Според критичарите на мрежата, и нејзиното преземање е потполно бесплатно, потребни се предодредени дозволи од почетокот на инсталацијата.

Асистент на агендата

Апликацијата не беше пронајдена во продавницата. 🙁

Асистент на агендата

Тоа е гласовен асистент што работи само со дел за белешки на вашиот мобилен телефон, каде што можете да креирате, менувате или бришете содржина што е во тој дел.

Нема стандардни говорни команди, бидејќи само со активирање и наведување на видот на белешката или потсетникот што сакате да го ставите, тоа го пишува или брише сам.

Има интегриран „Автоматски режим“, со кој усно ви ја кажува целата порака што ја добил од вас за да можете да проверите дали е точна. И, ако е, тоа автоматски го запишува во бележникот.

Слично на тоа, работи на повеќе јазици (главната е „англиска“) и ви овозможува да споделувате настани што сте ги создале со контакти, иако тоа можете да го направите само рачно.

Мојот асистент

Mein асистент
Mein асистент
Развивач: Небесен
цена: слободен

Станува збор за апликација слична на Siri за Android која нуди холограм од жена по име „Никол“ што ги извршува сите функции што ги наведете.

Тоа ви овозможува да повикате секого и да управувате со различни контакти што се наоѓаат во телефонскиот именик. Исто така, успева да бара секаков вид на содржина што е достапна на Google.

Ви дозволува отворете која било алтернативна апликација само со специфицирање и претставува карактеристика во која одговара на сите видови прашања што ги поставувате за која било тема.

Тој е многу брз, и покрај тоа што е едноставен асистент, се препорачува само за постари од 17 години, бидејќи претставува дел за „Возрасни“ каде одговара на еротски прашања.

Училиште - асистент на студија

Иако не е баш како Сири, тој е одличен систем за помош за деца кои се уште се на училиште или за корисници кои студираат на универзитет, благодарение на фактот дека распореди и организира распореди на начинот на кој сакате.

Evernote
Поврзана статија:
Најдобри апликации за земање белешки на Андроид

Покрај тоа, ви овозможува да зачувате содржина како домашна задача и да поставите превентивни потсетници за испити или настани од големо значење што ќе се случуваат во училницата.

Има дел од „Управувајте со вашето време“ што ви овозможува да го знаете периодот што е потребен за да се изврши предодредено дејство. Исто така, тој успева да зачува важни информации за наставниците, како што се нивните имиња и телефонски броеви.

Арија

AriaBot, гласовен асистент
AriaBot, гласовен асистент
Развивач: Глушец29
цена: слободен

Ариа гласен асистент

Тоа е виртуелен асистент многу сличен на оној на Apple, кој ги бара вашите лични информации, како што се полот или роденденот постигнете подобра комуникација со вас.

Ви овозможува да зачувувате белешки, да преведувате различни говорни текстови, да пребарувате голем број аспекти во Google, да поставувате потсетници на предодредено датум и време, а исто така да поставувате локации во реално време.

Најдоброто нешто во врска со оваа апликација е тоа што дозволува имаат интеракција природно, тоа е, нема команди за разлика од „Google Assistant“, така што можете едноставно да ја посочите задачата што сакате да ја изврши и тоа ќе го стори.

Покрај тоа, тоа овозможува конфигурирајте аспекти на вашиот мобилен телефон (ако дадете дозвола) на режимот што го сакате, или за да ја зголемите јачината на звукот, да овозможите режим на напојување, да направите промени во тастатурата или екранот и други аспекти.

Вани

Тоа е алатка што е предодредено да функционира како асистент за повик, бидејќи со него можете да наведете дали сакате да одговорите на повик преку говорна команда.

Исто така, пред да одговорите на тоа, можете да наведете „Звучник“ за да ја прифати комуникацијата и веднаш да ја активирате речената одлика. Можете исто така да го прилагодите така што Јас постапив според зборовите што ги сакате.

Нејзината стандардна тема можете да ја прилагодите според онаа што ја избравте и исто така можете да додавате фотографии што се наоѓаат во „Галерија“ или во внатрешниот простор на уредот во неговата позадина.

Покрај тоа, тоа овозможува блокирајте пристап до чест повикСо други зборови, гласовна команда може да се користи така што контактниот број е позициониран на „Црна листа“ и од него не се прифаќаат повеќе повици.

Петок: Паметен личен асистент

Петок паметен личен асистент

Тоа е алтернативна апликација до Сири за уреди со оперативен систем Андроид, што се однесува на ликот на „Петок“, а вториот му е асистент на „Тони Старк“ во филмовите на Марвел.

Грантови скоро сите опции споменати погоре во алатките, само во овој случај овозможува да се воспостават подиректни разговори со платформата.

Ова е затоа што, можеш да прашаш што било и „Петок“ ќе одговори автоматски, без оглед дали станува збор за историја, филозофија, биологија или за спортски информации од последните неколку дена.

Паметен објавувач

Шлау Ансагер
Шлау Ансагер
Развивач: Ингрис Пвт. ООД
цена: слободен

Работи директно како волшебник за известување, бидејќи ви овозможува да знаете информации за дојдовен повик и контактот или бројот што ги прави, како и пораките што се примаат во одредено време.

Таа е достапна на кој било јазик и ви овозможува да управувате со рекламите на апликациите, вклучително и социјалните мрежи како што се WhatsApp, Facebook и други.

Конечно, доделете ја функцијата на поставете поставки за еквилајзер на звук, за опсегот, тонот и другите аспекти во типот на гласот со кој ќе разговара.

Мислам дека со ова веќе имаме повеќе од доволно список на алтернативи, но отворени сме за предлози. Доколку сакате да ги оставите своите мислења или да додадете уште некои, не заборавајте да ни оставите коментар.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.