Како да ставите лозинки на вашите апликации за Android

Како да ставите лозинки во вашите апликации

Ставањето лозинка на вашите апликации е скоро неопходност преовладува за многумина. Сè е затоа што нашите мобилни телефони, во одреден момент, може да ги користи друг. И бидејќи многумина се многу curубопитни, што подобар начин отколку да ставите лозинка на таа апликација со чувствителни информации за да ги спречите да гледаат во случај да ги погоди.

Можеме да го блокираме пристапот во апликациите како WhatsApp каде што ги имаме сите наши разговори или оние други апликации каде што имаме чувствителни информации, како што е Dropbox или истата апликација за белешки каде што имаме различни клучеви. За среќа, на Андроид имаме широк спектар на опции и алтернативи за да се осигураме дека никој не ги разгледува нашите работи.

WhatsApp
Поврзана статија:
Како да заклучите WhatsApp со лозинка

Како да ги заштитите вашите апликации со лозинки

Заштитете ги апликациите

Лозинките тие се најнискиот слој на безбедност на телефонот со Android. Иако на крајот, ако користиме многу силна лозинка, таа може да биде дури и побезбедна од оние уреди кои имаат сензор за отпечатоци; особено оние не-ултразвучни сензори кои се базираат на фотографирање на отпечаток од прст, а потоа споредување секој пат кога ќе го користите за отклучување на мобилниот телефон или некоја од вашите апликации.

Затоа, ние секогаш советуваме користете лозинка што има некои потешкотии. И секогаш кога е можно, ставете знак како што е потцртување или некоја голема буква од друга. На овој начин секогаш осигуруваме дека е нешто потешко да се „погоди“ и дека некоја програма го отклучува со пробување илјадници комбинации.

Исто така, ако можете да делегирате на други слоеви на безбедност, како што се сензорот за отпечатоци или сензорот за лице, секогаш имајте лозинка како основа. Дека е многу лесно да го отклучите телефонот со отпечаток од прст, но можеби заради брзањето, и секогаш користете го овој метод, лозинката и дека тој секогаш ќе биде присутен како начин за отклучување на мобилниот или апликацијата, секогаш ви треба силна лозинка.

Samsung Galaxy со безбедна папка

Безбедна папка

Сите Galaxy Note и S од последните три години имаат безбедна папка. Тоа е една од најдобрите одлики на овие телефони во софтверот бидејќи ви овозможува да го имате „лицето“ на вашиот мобилен телефон видливо за секого од една страна, додека во Безбедната папка можете да имате датотеки, апликации или игри.

Безбедна папка е приватен простор и шифрирање на телефон Samsung Galaxy и која се заснова на безбедносната платформа на Самсунг Нокс на ниво на одбрана. Тоа е, сите датотеки и апликации што ги пренесувате на Безбедната папка се чуваат безбедно и одделно на вашиот мобилен телефон. Како да сме имале друг оперативен систем внатре во друг.

Безбедна папка

Стандардно, безбедна папка секогаш нè принудува да користиме лозинка или шема. Во овој случај, ние секогаш ја препорачуваме лозинката како што имплицира, и како што рековме, поголема безбедност.

 • Од поставките на самиот Galaxy Note 10, можеме напишете безбедна папка во пребарувачот и ќе се појави опцијата за стартување.
 • Usе ни побара начин да го заштитиме и ја избираме лозинката.
 • Ние дефинираме една и ако сакаме, можеме да користиме и скенер за отпечатоци или лице.
 • Во овој случај ние секогаш ќе одиме низ стапалото; а особено на Galaxy Note 10, бидејќи тоа е со ултразвук.

Веќе можеме да конфигурираме во рамките на Безбедна папка дека секогаш кога екранот ќе се исклучи, треба повторно да ја користиме лозинката или, на пример, тоа по X минути, Безбедната папка е заклучена повторно и повторно побарајте ја лозинката.

Веќе во рамките на Безбедната папка можеме додадете ги сите апликации што ги сакаме и ние инсталиравме во системот, освен фактот дека можете да инсталирате нови од истиот простор кога влегувате во Google Play; иако ќе мора да ја користите вашата сметка на Google повторно или вашата за папката и со тоа да ги одделите апликациите, датотеките, документите и сè што имате на овој приватен простор.

Приватен простор на Huawei

Приватен простор на Huawei

Работи на ист начин како и Безбедната папка на Samsung Galaxy и можете да го најдете на оваа рута:

 • Поставки> Безбедност и приватност> Приватен простор

Откако ќе се активира, ќе мораме поставете силна лозинка и ако сакаме, поврзете и отпечаток од прст. Сега можеме да започнеме корисник во Приватен простор како да сме со друг мобилен и како алтернативата на Самсунг.

На овој начин можете да ги заштитите апликациите што ги сакате и да имате приватен слој во тој приватен простор, додека во „видливиот“ може да го имате професионалниот или обратно. Модус операнди е ист како оној на Самсунг, па ако знаете едно или друго, ќе се најдете дома.

Вистината е многу добар и многу безбеден систем за заштита на сите тие апликации со лозинка и со тоа избегнувајте peиркачите да ги разгледуваат вашите разговори, фотографии, видеа или чувствителни документи со тие информации што не сакаме никој да ги има при рака.

Алтернативи на Huawei и Samsung во други брендови

OnePlus 7

En Xiaomi имаме опција да ги заштитиме апликациите со лозинка:

 • Ајде да одиме Приватност> Опции за приватност и активираме блокирање на индивидуални апликации.

Само ќе треба да ги избереме сите оние што сакаме да ги заштитиме и на тој начин да ги чуваме многу безбедни од очите на другите.

со OnePlus сме во истиот случај и тој е практично идентичен на алтернативата што Xiaomi ја има:

 • Директно одиме во Поставки на системот> Безбедност и отпечаток од прст> Апликации за блокирање> Изберете ги сите апликации што сакаме да ги блокираме.

Нема повеќе мистерија од овааЗначи, ако имате телефон од овие брендови, не одложувајте да користите функција што ќе им овозможи на вашите деца да го земат вашиот мобилен телефон без да најдете фотографии што не сакаме да ги гледаат или да пристапат до информации што остануваат приватни во нивните очи.

Најдобри апликации за заштита со лозинка

Следно ќе ви покажеме некои од најдобрите апликации за заштита на вашите апликации со лозинка. Ако немате некои од телефоните на брендот Samsung и Huawei, овие апликации може барем да ви дадат дел од искуството за заштита на лозинката.

Нортон заклучување на апликацијата

Нортон

Одобрен од неговиот антивирус, Norton App Lock ви овозможува да поставите ПИН, лозинка или шема. Може да блокирате една или повеќе апликации со истата лозинка и да изберете кои да ги заштитите. Со други зборови, можеме да ги заштитиме сите нив или само еден од нив особено.

исто така, Има сензор за отпечатоци да го користите во комбинација со лозинката. И само по себе, таа е апликација од голема вредност, бидејќи е бесплатна. Интересна алтернатива и дека сме од Нортон, можеме добро да и веруваме.

Заклучување на заклучување на апликацијата

Applock

Заклучувањето ни овозможува да ги заклучуваме нашите апликации со лозинка. Па дури и дозволува да се направи со други апликации како галерија, така што дури и избраните слики од галеријата исчезнуваат. Со други зборови, зборуваме за тоа да имаме „затворена фиока“ со фотографии, па дури и видео.

Како и Samsung Secure Folder, исто така имате опцијата да се користи автоматско заклучување по одредено време или на некоја локација. Ниту, лошо е што можете да сокриете AppLock и така curубопитниот колега дури и не знае дека имате апликација од ваков стил; внимавајте да бидат многу подготвени.

на добро комплетна апликација и тоа е со нас долго време на Андроид.

Schutzen Sperren - AppLock
Schutzen Sperren - AppLock
Развивач: IVYMOBILE
цена: слободен

Заклучување на заклучување на заклучување

Заклучување

Оваа апликација визуелно повеќе го привлекуваат вниманието на корисникот и генерира искуство не толку сурово како претходното. Освен што блокирате апликации со лозинка, ви овозможува истото да го сторите и со фотографии, видеа и други приватни податоци.

Е бесплатна апликација и како претходните две има стотици илјади преземања со вкупна стапка на задоволство повеќе од висока. Друга поинаква алтернатива, барем визуелно, и која може да ги задоволи другите кои бараат помодерно и минималистичко искуство со Material Design (јазик за дизајн што Google го интегрираше во Android од верзијата 5.0)

Апликацијата не беше пронајдена во продавницата. 🙁

WhatsApp со отклучување на сензорот за отпечатоци

Заштитете го WhatsApp со отпечатоци

Конечно Ви оставаме нова опција која е многу релевантна да деблокираме една од апликациите во кои можеме да ги имаме тие разговори што не сакаме никој да ги гледа, а тие припаѓаат на нашиот личен живот.

Неодамна WhatsApp дозволува отклучување на апликацијата со сензорот за отпечатоци. Сè уште не дозволува преку лозинка, но вистина е дека со сензорот тоа е слој на безбедност што воопшто не боли.

Оваа опција може да се најде од Поставки> Приватност> Заклучување на отпечаток. Откако ќе се активирате, секогаш треба да го користите отпечатокот за да отворите WhatsApp. Ова значи дека дури и аудио повиците се заштитени со отпечатоци.

Ноктитеерија на алтернативи за заштита на нашите апликации со лозинка и со тоа избегнувајте да бараме изговори, оправдувања или дека сме оставени со многу црвено лице кога некој открива нешто што не го сакаме. Не само од оваа причина, туку затоа што нашиот личен живот е личен и никој не мора да влегува во него.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.