Aplikasi privasi: kepiye carane nyolong data sampeyan tanpa sampeyan sadhar lan kanthi idin sampeyan?

app privasi

Privasi banget kaancam saiki. Ing data padha "nyolong" kanggo pangguna diekstrak kanthi idin pangguna dhewe, amarga ora sengaja nampa kahanan kasebut kaya sing bakal kita deleng ing bagean sabanjure. Lan dheweke ora nindakake kanthi transparan, nanging kanthi cara sing didhelikake saka pangguna sing ora ngerti apa data sing dikirim menyang server pangembang app utawa sing bakal ana ing perusahaan pihak katelu kanggo dianalisis. karo Big Data.

Aplikasi paling apik kanggo privasi

toko pesen

Yen sampeyan kepengin app kanggo nambah privasi ing piranti seluler sampeyan, iki sawetara rekomendasi:

Avast utawa Avira utawa ESET Antivirus

privasi aplikasi antivirus avira

Ana akeh antivirus kanggo Android, nanging sampeyan ora mung kudu mikir babagan endi sing paling apik babagan pemindaian antivirus, nanging uga sing Eropa supaya ora nggunakake piranti lunak kanthi hak istimewa tartamtu sing asale saka Rusia, AS. utawa China. Lan wong-wong Eropa sing tepat Avira utawa Avast, lan malah ESET. Pilih sing dikarepake...

Avira Security Antivirus & VPN
Avira Security Antivirus & VPN
Pangembang: AVIRA
Price: free
ESET Mobile Security Antivirus
ESET Mobile Security Antivirus
Pangembang: Eset
Price: free

CONAN Mobile

CONAN

CONAN Mobile minangka aplikasi sing digawe dening perusahaan Spanyol INCIBE miturut kerangka Uni Eropa. Aplikasi iki wis dirancang dadi anti-botnet sing sampurna, malware sing nggegirisi sing pungkasane mbajak jaringan lan sumber daya sampeyan kanggo nindakake tumindak ala tanpa disadari pangguna.

CONAN Mobile
CONAN Mobile
Pangembang: INCIBE
Price: free

ProtonVPN

Si buscas VPN sing apik sing ora overpriced lan adhedhasar ing Eropah kanggo pangayoman data lan alasan hukum keamanan, banjur ProtonVPN iku sampurna kanggo sampeyan. Temtu salah sawijining sing paling apik lan paling dipercaya, kanthi enkripsi sing kuat, ora ana log, cepet, lan teknologi kanggo nambah pengalaman.

Proton VPN: Sicheres VPN
Proton VPN: Sicheres VPN
Pangembang: Proton AG Kab
Price: free

Bouncer

Bouncer

Kadhangkala sampeyan nginstal app ing sistem sing lagi wae sampeyan gunakake, nanging ninggalake amarga sampeyan bakal nggunakake maneh. Jinis-jinis aplikasi iki bisa dadi masalah kanggo privasi sampeyan yen sampeyan nglirwakake, utawa yen sampeyan nglirwakake ijine. ugi, Bouncer minangka aplikasi sing bakal mbantu sampeyan ngatur ijin sementara kanggo app iki. Lan mung kanggo € 1,99.

Bouncer - Idin App Sementara
Bouncer - Idin App Sementara
Pangembang: Sam ruston
Price: € 1,99

Telpon Aman

telpon aman

Aplikasi sing nderek arsitektur Peer to Peer lan enkripsi end to end kanggo nggawe telpon swara kanthi aman karo sapa wae sing dikarepake. Cara kanggo dilindhungi uga ing obrolan lan wong liya ora bisa nutul komunikasi kanggo nyegat.

Telpon Aman
Telpon Aman
Pangembang: eBilge
Price: free

Bebaya perjanjian lisensi

lisensi

Mesthi sampeyan wis maca frasa "Aku wis maca lan nampa syarat lan kahanan panggunaan» ing akeh kesempatan, mbok menawa dina iki sampeyan wis nindakake iku arang-arang. Nanging, sampeyan bakal menehi dheweke nampa tanpa maca kabeh teks perjanjian lisensi. Antarane liyane, amarga iku salah siji nampa utawa ora bisa nggunakake app utawa layanan, lan antarane arep nggunakake app utawa layanan langsung lan kudu maca kaca lan kaca saka klausa abot saka persetujuan sing mlebu nalika nampa karo perusahaan panyedhiya. Nanging iki bisa duwe akibat sing luwih serius tinimbang sing dipikirake:

  • Batal layanan nalika perusahaan pengin: Sawetara klausa lisensi utawa syarat lan katemtuan layanan bisa uga nuduhake manawa perusahaan utawa pangembang app duwe hak kanggo nundha pembangunan utawa mbatalake layanan kapan wae, tanpa menehi kesempatan kanggo sambat utawa nindakake apa-apa. Mula, yen sampeyan duwe data penting babagan jinis layanan kasebut, sampeyan kudu nggawe serep tambahan. Contone, Dropbox bisa nutup server lan kabeh data sampeyan bakal ilang, mula ora bakal lara ninggalake data sampeyan ing layanan panyimpenan awan liyane supaya sampeyan bisa duwe sanajan salah sawijining layanan ditutup.
  • Nduwe akses menyang data lan ngrusak privasi sampeyan: Sampeyan bisa uga ora sengaja nampa klausa supaya perusahaan bisa ngakses data sampeyan, sanajan dienkripsi dening aplikasi kasebut dhewe. Mbayangno conto sing padha ing ndhuwur, layanan panyimpenan maya sing ngandhani yen data sampeyan aman amarga enkripsi kuwat sing digunakake ing server. Lan bener, dheweke aman supaya pihak katelu ora bisa ngakses kanthi nyerang server, nanging sing duwe kunci enkripsi bisa ngakses data sampeyan kanthi sampurna. Lan iki tegese akses menyang kabeh data, pribadi, intim utawa ora. Contone, yen sampeyan nyimpen gambar mudo utawa kompromi, dokumen karo properti intelektual, lan data sensitif liyane kayata data perbankan. Lan iki bisa dadi kesalahan serius yen tiba ing tangan sing salah utawa menyang karyawan sing ora curiga ing perusahaan sing nyedhiyakake layanan kasebut.
  • Sing nggunakake data sampeyan kanggo ngedol menyang pihak katelu utawa kanggo praktik sing sampeyan ora bakal ngidini yen sampeyan ngerti: sampeyan uga bisa nrima yen data sampeyan menyang pihak katelu kanggo digunakake kanggo maksud apa wae, kayata nindakake analisis data kanggo kampanye iklan, kanggo nawakake iklan sing luwih cocog karo sampeyan, lan liya-liyane, lan malah digunakake kanggo soko karo apa sing ora setuju karo. Contone, bisa dadi pakan kanggo algoritma intelijen buatan kanggo sinau saka data pribadi utawa kanggo tujuan liyane sing bisa nyebabake akibat. Lan ora ketompo carane anonim padha ngomong data sing diklumpukake, iku data sampeyan sawise kabeh.

Pramila penting banget kanggo ngerti apa sing sampeyan deleng. Sanajan abot, sampeyan kudu maca perjanjian lisensi.

Ijin aplikasi, ancaman kanggo privasi

ijin aplikasi privasi

Sampeyan wis bisa ndeleng syarat hukum sing dipikolehi perusahaan kanthi idin kanggo ngekstrak kabeh data sing dibutuhake babagan pangguna. Saiki iki wektu kanggo mangerteni carane kabeh data app bocor lan carane mengaruhi privasi sampeyan. Lan mung ana siji jawaban: trackers lan ijin. Iku ijin sing uga ditampa nalika nginstal app ing piranti seluler sing ora sengaja ngumpulake data. Nanging, sanajan tanpa ijin aktif, utawa ing app sing ora mbutuhake ijin, data bisa uga diklumpukake nggunakake kode tracker. Mulane, kanggo mesthekake yen iki ora kelakon, ana rong cara. Salah sijine yaiku makarya offline, yen bisa, lan liyane nggunakake VPN kanggo ndhelik lalu lintas jaringan lan nggawe kabeh dadi anonim.

Aja lali mriksa ijin aplikasi sampeyan lan waca perjanjian lisensi wiwit saiki. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti apa sing sampeyan tuduhake dhewe lan apa hak sampeyan nalika nggunakake layanan utawa app. Lan aja lali kanggo ndeleng watara Setelan > Aplikasi > Idin lan saka ing kono atur ijin sing sampeyan anggep kasar kanggo saben app.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.