Најдобрите бесплатни апликации за аларми за дожд за Андроид

Постојат многу начини да се знаат временските услови на еден локалитет и да се знае временската прогноза што ќе ја има во следните неколку часа, како што се телевизиските канали, апликациите и владините индекси.

Сепак, за овој аспект секогаш е подобро имајте аларм за дожд на вашиот мобилен уред, бидејќи е најбрз и најлесен начин да се информирате, и иако Google Play има голема разновидност на апликации, овие се најдобрите:

Времето денес - Прогноза и радар

Времето денес: DWD Wetterdaten
Времето денес: DWD Wetterdaten
Развивач: денесвечер.co
цена: слободен

Денес Време

Тоа е апликација која работи како аларм за дожд, бидејќи обезбедува сигнали на мобилниот порано секое присуство низок притисок во областа каде што се наоѓате.

Исто така, тоа овозможува да се знае метеоролошката прогноза во наредните денови и дава секакви многу ефикасни информации како што се температурата, брзината и насоката на ветерот, видливоста, влажноста, точката на роса и притисокот на воздухот.

Сепак, се карактеризира и со совршено прилагодување на телефонот, бидејќи презентирајте известувања на секој час, иако ова може да се конфигурира од софтверот на програмата.

Покрај тоа, ви овозможува да ги споделувате овие информации со лични контакти, како преку социјални мрежи, така и преку текстуални пораки како што наведувате на платформата.

Време и радар во живо - временска прогноза

Време и радар во живо

Како што покажува неговото име, тој главно е составен од временски радар, кој претставува повеќе од 15 различни додатоци, овозможувајќи да се знаат сите видови на информации без да се отвори апликацијата.

Тоа укажува на податоци за влажноста, температурата, видот на врнежите, видот на влажноста што постои во областа, правецот на ветерот и брановите, како и моменталните морски струи.

Во својата конфигурација има опција "Заклучување на екранот со информации" каде што ви ги нуди сите податоци за временските услови без да мора да го отклучувате вашиот мобилен телефон, а има и алтернативна „лента за известување за временска прогноза“.

Се ажурира автоматски и ви овозможува да ги конфигурирате мерните единици на онаа што најмногу ја сакаме. Исто така, дава можност да воспоставите неколку локации во рамките на апликацијата и да ги знаете нивните податоци истовремено.

Светско време: локално време и радар за дожд

Weltwetter: aktuelles Wetter
Weltwetter: aktuelles Wetter
Развивач: v-апликација
цена: слободен

Светот Време локално време и радар за дожд

Тоа одговара на една од најпрецизните алатки за запознавање на предодредената клима на еден локалитет, како и времето во одредени денови по желба. Покрај тоа, таа презентира информации за 1 милион градови од целиот свет.

Овозможува радар за дожд, прикачувајќи известување кога се приближува точката на низок притисок. Исто така, тоа ви овозможува да знаете важни податоци за влажноста и точката на роса.

Овозможува пристап до 7000 веб-камери ширум светот и има една од најсигурните предвидувања, овозможувајќи ни да ги знаеме временските услови до следните 16 дена.

Ви нуди опција за прилагодување на неговата употреба, како и додавање на различни локации што ги сакате за да може да доставува дневен извештај за видот на временската мобилност во областа.

Време и радар: време 14 дена и температура

Повлажни онлајн со Polleninfos
Повлажни онлајн со Polleninfos
Развивач: WetterOnline GmbH
цена: слободен

временски радар и време 14 дена

Тоа е многу добар аларм за дожд, бидејќи има систем за следење во реално време за тешки временски услови и приложувајте дневна прогноза што може да се специфицира за кој било ден од неделата.

Се ажурира на секои 5 минути со релевантни информации за областа каде што сте, како што е неговата температура, без оглед дали ќе има врнежи и видот на брзината што ја претставува воздухот.

Исто така, се додава временска рамка која може да се носи во текот на 14 дена, да знаете како ќе биде времето во тој момент, како и неговата еволуција во пократок период (во текот на денот, на пример).

Има поврзан Виџет, кој успева да ги открие сите гореспоменати информации на главниот екран на вашиот уред.

Лични временски аларми

Meine Wetterwarnungen
Meine Wetterwarnungen
Развивач: Васкез софтвер
цена: слободен

Лични временски аларми

Тоа е одличен прилагодлив аларм за дожд бидејќи укажува на ажурирана временска прогноза, како и среднорочни и долгорочни прогнози во однос на врнежите.

Тоа ви овозможува да го конфигурирате типот на аларм што го сакате, или само за дожд, температура, ветер, облачност, снег, магла или бура. Исто така, има различни единици на располагање во мерењето на индексот.

Нуди опција за прилагодете ја својата позадина на што сакате, како и поставување на Виџет на главниот екран. Работи и со GPS на мобилниот, иако може да го наведете вашиот град ако сакате да ја исклучите оваа одлика.

Сопственик два вида на звуци во известувањатаОвие се „Аларм“ или „Известување“ и варираат во зависност од интензитетот и повторувањето што ќе ги претстават.

Метеоплаза

Ветерплаза
Ветерплаза
цена: слободен

Метеоплаза

Тоа е одлична алатка која има повеќе од 1.000.000 слободни места во рамките на вашиот софтвер. Работи со вграден радар и нуди предвидувања за следните 14 дена.

Функционално е директно во Америка, Европа, Африка и Австралија, иако има „аларм од гром“ кој успева да ја покрие целата клима на планетата. Покрај тоа, неговата точност според експертите е 98%.

Обезбедува сателитска мапа која постојано се ажурира и овозможува да се знае постојната облачност во одредена област, со тоа како фронтовите што се наоѓаат таму, или ладно, топло или затскриено.

Конечно, тој е наведен како одлична алтернатива затоа што има „Splash Alert“ што работи многу добро и може да се прилагоди од поставките на програмата.

Време и графичка контрола - Weawow

Времето weawow

Таа е една од ретките апликации што работи како аларм за дожд што не претставува никаков вид рекламирање и покрај тоа што е тотално слободен. Понудете многу точни предвидувања во кое време и да посакате.

Има светско покритие и неговите поставки може да се постават на повеќе од 50 различни јазици. Дава информации за изгрејсонце и зајдисонце во однапред одредено време.

Пример 10 различни прилагодливи додатоци, кои презентираат GPS поддршка, како и време, датум, локално време и автоматски се ажурираат со апликацијата.

Исто така, тоа ви овозможува да знаете дневни извештаи каде што се укажува на целото движење на времето во временски интервал што го дефинирате, како и на максималната или минималната температура и притисок како што наведете

Временска прогноза

Временска прогноза
Временска прогноза
Развивач: БАХА Мека
цена: слободен

Временска прогноза

Тоа одговара на многу добро позициониран аларм за дожд, кој претставува а Преглед 90/100 на Google Play. Вториот е благодарение на прецизноста на нејзините метеоролошки податоци што достигнува 95% сигурност.

Има капацитет во рамките на својата платформа за атмосферско читање на земји во Европа, Америка, Азија, Океанија и во голем дел од Африка. Исто така, тој обезбедува целосен извештај за сите податоци за временските услови.

Покрај тоа, приложува информации за точката на роса и насоката на ветерот, како и релативната влажност и видливост за да може да се запознаат како ќе се позиционира времето во следните неколку часа.

Неговиот виџет е многу точен, бидејќи обезбедува метеоролошка карта на целиот свет и прилагодува мерење на температурата, притисокот, врнежите и брзината на ветерот, успевајќи да го одреди типот на системот што сакате да го користите.

AccuWeather - Дневно време, температура и клима

AccuWeather: Wetterradar
AccuWeather: Wetterradar
Развивач: AccuWeather
цена: слободен

AccuWeather

Тоа е вид апликација за рано предупредување за локалното време, дозволувајќи знаат новости за моментот за какви било претстојни обилни врнежи или драстични температурни промени.

Сепак, тој исто така го специфицира интензитетот на сонцето, како и диференцијаторот на температурата каде што ви ја покажува последната количина на топлина снимена на радарот и како всушност се чувствува.

На сличен начин, можете да го користите неговиот прогнозер што ви овозможува да го смените неговиот временска рамка до 15 дена, иако ја специфицира метеоролошката мобилност од минута во минута.

Конечно, има одлична мапа за притисок, со многу добро дефинирана легенда, ако е како опцијата „Резиме“ каде што ви се прикажани временските услови во последните часови, дневно или во моментот.

Временски радар

Временски радар

За разлика од горенаведените алатки, главната употреба на оваа апликација е на временската карта што означува предни информации што се одвива на која било локација.

Сепак, тој исто така обезбедува многу практичен извештај за секој час или недела што сакате. Исто така, тој нуди трагач за урагани што го покажува неговиот центар и развој.

Сопственик еден од најразвиените додатоци со стандардната клима во областа каде што сте, и тоа може да се конфигурира во смисла на стил, како и на големината што ја има.

Обезбедува информации за индексот на веројатност за временска прогноза, како и за видот на флуктуацијата на температурата што се очекува во следните неколку часа.

ДОARДЕН РАДАР - анимиран временски радар и прогноза

РЕГЕН РАДАР - Ветеррадар
РЕГЕН РАДАР - Ветеррадар
Развивач: ВРЕМЕТО СЕГА
цена: слободен

Дожд радар

Познат е како многу прецизна промена на дождот, бидејќи е специјализиран за читање податоци како што се барометарски притисок, релативна влажност, температура, налети, па дури и облачност за да се укаже можност за врнежи.

Овозможува ажурирања за часовни предвидувања за да се зголеми нивната ефикасност и дозволува пристап  податоци од вашата платена придружна алатка „Преглед на ветрови и дожд”Но, без дополнителни трошоци.

Најдобро од сè, тој претставува 99% сигурност, бидејќи нејзините информации се добиваат преку радари и сателити низ целиот свет, работејќи со интелигентна технологија за споредба.

Конечно, има вградено предупредување за опасно време, како и Предвидувања од 10-14 дена, успевајќи да обезбеди временски информации во интервалот што го сакате, индекс на веројатност, еволуција на климата и други интересни податоци.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.